Kötü Nefes Kokusu - Ağzım Neden Pis Kokuyor gibi soruların yanıtlarını arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bilgilendirmeleri okuyun.
Kötü nefes genellikle günün öğle yemeğinin rahatsız edici bir yan etkisindeyken, kaka gibi kokan nefes, ciddi bir altta yatan durumu gösterebilir.
Bağırsak tıkanıklığından apse edilen bir dişe kadar, nefeste dışkı benzeri bir kokunun çeşitli potansiyel nedenleri vardır.
Bu yazıda, en yaygın altı nedenin ayrıntılı açıklamaları sunulmaktadır. Bir doktor ne zaman görüşeceğimizi de tartışıyoruz.
Kötü ağız hijyeni
* Kötü ağız hijyeni, kaka gibi kokan nefeslere neden olabilir.
* Güçlü kokulu yiyecekler her zaman kötü nefesin nedeni değildir. Kötü ağız hijyeni, şiddetli ağız kokusuna, hatta
* kaka gibi kokan nefese bile yol açabilir.
Yetersiz ağız hijyenine katkıda bulunan faktörler şunlardır:
* seyrek temizlik
* kronik kuru ağız
* ağız, burun ve boğaz iltihabı veya tahriş
ağız kuruluğuna neden olan ilaçlar
* oral enfeksiyonlar
* sigara veya çiğneme tütün
Eğer bir kişi ağız kokusu rutinini geliştirmişse ve reçetesiz tedavileri uyguladıysa ve kötü nefes devam ederse, bir doktora görünmelidir.
Sinüs enfeksiyonu
Sinüsler yüzünde hava dolu geçitlerdir. Sıvı sinüslerde sıkışıp kaldığında, bakteriler toplayabilir ve bu da enfeksiyona yol açabilir.
Sinüslerde bakteri ve aşırı mukus varlığı, kaka gibi kokan nefeslere neden olabilir.
Bir sinüs enfeksiyonu ek belirtileri şunlardır:
* nazal drenaj
* kötü koku kokusu
* genellikle mukus getirir bir öksürük
* yüz ağrısı ve baskı
* yorgunluk
* ateş
* burun akıntısı
Böylece Virüsler, en sinüs enfeksiyonlarına neden antibiyotikler doktor bakteriyel bir enfeksiyon şüpheli sürece genellikle reçete edilmemektedir. Semptomlar genellikle dinlenme ve sıvılarla birkaç gün içinde düzelir.
Kronik sinüs enfeksiyonları geçiren herkes, altta yatan nedeni belirlemek için bir doktorla konuşmalıdır.
Gastroözofageal reflü hastalığı
Mide asidi yiyecek ve muhtemelen bakterilerle karıştığında, GERD çoğunlukla kolay biçimde tutarlı mide yanması olarak tarif edilir. GERD’i oluşturan ana neden, alt özofajeal sfinksterin zayıflamasıdır.”
Bir kişi sık sık asit reflüsü yaşadığında bir gastroözofageal reflü hastalığı ( GÖRH ) tanısı koyar. Bu, mide asidinin yiyecek borusuna veya özofagusa yedeklenmesini içerir.
Mide asidi yiyecek ve muhtemelen bakterilerle karıştığında GERD kötü nefese neden olabilir.
GERD ek belirtileri şunlardır:
* yutma güçlüğü
* Diş çürüğü
* mide bulantısı
* solunum problemleri
* kusma
GERD, mide, solunum ve dişlerle ilgili sorunlara yol açabilen kronik bir durumdur. Sık asit reflüsü olan herkes tıbbi yardım almalıdır.;
Apseli diş
Apse edilen bir diş ciddi bir diş enfeksiyonudur. Diş içindeki pulpa bozulduğunda oluşur.
Bu, bakteriyel bir enfeksiyona yol açabilir, bu da, irin birikmesine bağlı olarak dışkı gibi kokan ağrı, şişlik ve nefes ile sonuçlanabilir.
Enfeksiyon çok ilerleyene kadar apse edilen bir diş ağrılı semptomlara sahip olmayabilir. Herhangi bir semptomu olmayan bir kişi, düzenli muayeneler için diş hekimini görmelidir.
Dişsiz bir dişi tedavi etmek için diş hekimi, bir kök kanalı, endodontik cerrahi veya dişi çıkarmak için bir prosedür önerebilir.
Uzun süreli kusma
24 saatten fazla kusmakta olan herkes nefeslerinin kokar ve dışkı gibi kokar. Koku genellikle şunlardan oluşur:
* kuru ağız
* Ağızdan geçen midenin asidik içerikleri
* kusmaya neden olan bakteri veya virüs
Kusma, toksinlerden kurtulmanın bir yoludur, ancak ne kadar kusmanın sağlıklı olduğuna dair bir sınır vardır.
Bir kişi herhangi bir sıvı veya gıda maddesini tutamaz veya 48 saatten fazla kusmaya maruz kalırsa, acil tıbbi tedavi almalıdır. Dehidrasyonu tedavi etmek veya önlemek için intravenöz sıvılara ihtiyaç duyabilirler .
Bağırsak tıkanıklığı
Bağırsak tıkanıklığı olan bir kişi de karın ağrısı, bulantı ve kusma yaşayabilir.
Küçük veya kalın bağırsak tıkandığında bağırsak tıkanıklığı meydana gelir ve artık sindirilmiş yiyecekleri vücuttan geçiremez.
Bir bağırsak engellendiğinde, dışkı artar, bu da kaka gibi kokan nefeslere neden olabilir. Şiddetli vakalarda, bir kişi dışkı kusmasına bile sebep olabilir.
Bir tümör, zayıf bağırsak hareketliliği veya ameliyattan kaynaklanan yara izi, bağırsak tıkanıklığına yol açabilir. Diğer durumlarda, bir engelleme, Crohn hastalığından kaynaklanan bağırsak duvarı ile ilgili bir sorundan kaynaklanabilir . Yutulan nesneler bağırsakları da tıkayabilir.
Kötü kokulu nefese ek olarak, bağırsak tıkanıklığı olan bir kişi yaşayabilir:
* karın ağrısı
* abdominal şişkinlik
* mide bulantısı
* hızlı kalp atış hızı
* kusma
Bağırsak tıkanıklıkları ciddi ve bazen hayatı tehdit ediyor. Tıkanıklıklarından şüphelenen herkes acil tıbbi yardım almalıdır.
Fizik muayeneyi yaptıktan sonra, bir doktor muhtemelen (CT) tarama gibi bağırsakları daha iyi görebilmek ve herhangi bir tıkanıklığın nedenini belirlemek için görüntüleme isteyecektir.
Bağırsaklardan ve mideden fazla gazı çıkarmak için burun içinden bir tüpün sindirim borusuna sokulması gerekli olabilir. Bu semptomları hafifletebilir ve ameliyat ihtiyacını ortadan kaldırabilir.
Bununla birlikte, cerrahi skar oluşmasına neden olan şiddetli barsak tıkanıklıkları, tıkanıklığın giderilmesi için ameliyat gerektirebilir. Bir doktor da bağırsak bölümünü çıkarmak zorunda kalabilir.
Ne zaman doktora görünmeliyim
Bir kişi dışkı kusması ya da bağırsak tıkanıklığından şüphelenmesi durumunda acil tedavi almalıdır.
Bir kişi ayrıca varsa hemen tıbbi yardım almalıdır:
* 101.5 ° F’den fazla (yetişkinler için) veya 100.4 ° F (çocuklar için)
* bilinç kaybı veya aşırı kafa karışıklığı gibi zihinsel durumdaki bir değişim
* şiddetli ağrı veya rahatsızlık
* 48 saatten fazla kusma oldu
* akışkanları tutmak için yetersizlik
Enfeksiyon belirtileri varsa veya semptomlar zamanla iyileşmezse doktora başvurunuz. Eğer bir kişi, diş hekimliğinin ya da apikal bir dişin, dışkı gibi kokan nefeslere neden olduğundan şüphelenirse, diş hekimine randevu vermelidir.