Uyandıktan Sonra Ağızda Oluşan İğrenç Tad, Metalik Tat Neden Olur?

  • Eksilt
  • Artır
  • Yorum Yap
  • Yazdır
  • Mail Gönder
Uyandıktan Sonra Ağızda Oluşan İğrenç Tad, Metalik Tat Neden Olur?
  • Linkedin'da paylaş
  • Google plus'da paylaş
  • Whatsapp'da paylaş
709
KEZ OKUNDU
Tarih : 19.11.2019

Uyandıktan Sonra Ağızda Oluşan İğrenç Tad, Metalik Tat Neden Olur? Sorusunu bir çoğumuz araştırmakta ve bu sorundan kurtulmayı istemektedir.

Yaptığımız araştırmalar neticesinde bu konuya dair içeriğimizi sizlerle paylaşıyoruz. Ağızda oluşan bu tuhaf tad sağlık problemlerinizden kaynaklı olabilmektedir. Bu sorun pek çok sağık problemlerinin habercisi olabilmektedir. Geçici olabilen bu durum bazır durumlarda sorunları da beraberinden getirebilmektedir. Bu sebepten ötürü insanlarda konuşma da sorun haline gelebilmektedir.

Ağızda oluşan bu metalik tadın bazı ilaçlardan dolayı olabileceğini unutmayınız. Etki yaratabilecek bazı ilaçlara bakacak olursak, kullanılan antibiyotikler, antidepresanlar, böbrek taşı için kullanılan ilaçlar, kalsiyum dengelemesi için kullanılan bazı bileşenler, hipertansiyon ilaçları olabilir. Ayrıca ağız ve diş temizliğine oluşan dikkatsizlik de diş eti iltihabına neden olabilmektedir. Diş etlerindeki iltihap dişleri desteklemekte olan ve dokuları tahrip eden bir enfeksiyondur.

Ağızda ve dilde meydana gelen bazı alerjiler ve mantar enfeksiyonları tat tomurcuklarını etkileyebilir ve ağız tadını değiştirebilir.  Alerjiler ve burun tıkanıklığı ağızda metalik bir tat oluşmasına neden olabilir.

Aynı zamanda bu tad değişikliğinin sebebi beyinlerde bulunan tad dokularını kontrol eden alanlarda dengesizlikler meydana gelebilmektedir. Bunlarda bu tadların meydana gelmesine sebep olabilir. Ayrıca metalik ağız tadı, demir, bakır gibi minerallerin kişinin vücudunda çok fazla olması ile de olabilir. Çinko eksikliği de ağızdaki metalik tadın oluşmasına neden olabilecek bir durumdur.

Ağızda oluşan Metalik tadı, ekşi ve çamur tadını kaldırmak için tavsiyeler ise;

Tuzlu su ile ağzınızı çalkalamak diş etlerinde fayda sağlayacak ve ağızdaki bakterileri öldürmek için etkili bir yöntem olacaktır. Aynı zamanda tükürük salgılanmasını tetikleyecek olan ve ağızda oluşan metalik tadı azaltmaya yardımcı olacak olan narenciye meyveleri olan limon, greyfurt, portakal gibi meyveleri tüketebilirsiniz.

Tabikide en önemlisi yeterli miktarda su içmeniz, gün içerisinde ağız kuruluğunuzu önlemek amacı ile 7 ile 8 bardak su içmeniz önerilmektedir. Son olarak naneli, meyan köklü pastillerin ağızdaki tadı maskeleyebileceğiniz ve ağızınızda olan bu tadın değişmesini sağlayabileceğini unutmayın. Nefesinizi tazelemek için karanfil, kakule gibi besinlerde nefesinizi tazeleyecektir.

 

Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır, Tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
YORUMLAR(İLK YORUM YAPAN SEN OL)
En Yeni Haberler
"Günün manşetlerini ve en çok okunan haberlerini e-postanızdan takip etmek için sağlık küpü bültenine üye olun."
UYGULAMALAR
App Store Google Play
TAKİP EDİN!
Saglikkupu.com haber içerikleri kaynak gösterilmeden kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Üroloji Doktoru Bel Fıtığı Doktoru Sağlık Haberleri